Programma Obesitas

Ga in een kleine groep voor 12 weken goed aan slag voor blijvend gewichtsverlies! Onder begeleiding van een fysiotherapeute en een leefstijltrainer kom je gedurende 12 weken twee keer per week langs, waarbij sport, voeding en leefstijlverbetering centraal staan. Samen met de leefstijltrainer ga je op zoek naar hoe jij het beste je leefstijlgewoontes kan verbeteren.

Wat ga je doen

12 weken lang kom je maandag en donderdag van 17u tot 18u bij Fysiotherapie & Bewegen Hoogstraten. In de eerste weken beginnen we met sporten en workshops (bewegen, voeding, ontspanning & hormonen), waarna het sporten intensiveert en we beginnen met individuele gesprekken met de leefstijltrainer om te ontdekken hoe we het beste de leefstijlgewoontes kunnen verbeteren. Buiten deze tijden om krijg je een keer per veertien dagen cupping van de fysiotherapeute.

Workshop

Je krijgt drie interactieve workshops, voeding, beweging, ontspanning & hormonen. Hiermee krijg je betrouwbare informatie en ideeën, om aan jouw leefstijlplan te beginnen met de leefstijltrainer in de week later.

In de groep

In een groep van idealiter 6 tot 8 personen waarbij iedereen dezelfde doelstelling heeft, heeft meerdere voordelen. We creëren een veilige omgeving met elkaar waarbij je je ervaringen kan delen en van elkaar kan leren. Bovendien zorgt een vaste groep ook voor een kleine stok achter de deur.

Cupping

Cupping is een techniek om de doorbloeding in vetweefsel te verbeteren. Met vacuumcups ‘massereert’ de fysiotherapeute cellulitis (, ook wel sinaasappelhuid genoemd). Een half uurtje cupping is vaak ook een half uurtje heerlijke ontspanning!

Leefstijltraining

Leefstijltraining is een belangrijk onderdeel van dit project, misschien wel het belangrijkste. Maar wat gebeurt er eigenlijk bij de leefstijltrainer? De leefstijltrainer bepaalt niet wat jij gaat doen, dat ga je zelf doen! In gesprek met elkaar neem je je leefstijl en gewoontes onder de loep. Hoe zijn jouw gewoontes ontstaan, hoe belangrijk zijn ze voor jou en wat zou je eventueel kunnen verbeteren? Dit zijn vragen die langs kunnen komen tijdens zo’n gesprek. Door zo aan de slag te gaan, komen we tot een individueel plan voor een blijvende gezondheidsverbetering!

Wat wij vragen van jou

Wij vragen van jou wat motivatie, een BMI van 30,0 of hoger, beschikbaarheid om bij ons te komen op maandag en donderdag van 17u tot 18u en daarbuiten de afspraken te maken voor cupping. De kosten zijn €59,90 per week.

 

Globale inhoud:

– Motivatie van beide kanten
– 2x per week 60min. sporten onder begeleiding (t.w.v. €16 per week)
– 1x per week een consult cupping tegen cellulitis (t.w.v. €29,50 per behandeling)
– 1x 14 dagen op gesprek bij leefstijltrainer (t.w.v. €29,50 per behandeling)
– 3x workshop over voeding, beweging en stres en hormonen
– 90 dagen Forever Fiber sticks, helpen om een verzadigd gevoel te houden (t.w.v. €73,89)

 

Meedoen?

Meld je bij ons aan, u kunt ons mailen, bellen, appen of loop even langs!


Reviews

Hoogstraten Fysiotherapie & Bewegen

Google Reviews
4.5